De bitcoin prijs gaat de laatste dagen naar het zuiden. Desalniettemin voorspelt kwantitatief analist PlanB, de maker van de populaire bitcoin stock-to-flow modellen, dat BTC parabolisch 3X zou kunnen groeien van de $288K die het model momenteel projecteert.

$288K is nogal ‘conservatief’

Zelfs met de recente technische ommekeer heeft PlanB zijn bullish houding gehandhaafd. In een podcast interview met Peter McCormack legde de bitcoin-analist uit dat $288.000 eigenlijk een conservatieve schatting is. Hij zegt dat de bitcoin het potentieel heeft om drie keer van het originele $288K doel te stijgen, alvorens te corrigeren. PlanB voegde eraan toe dat dit mogelijk is omdat de bitcoin het al eerder heeft gedaan tijdens de vorige fasen.

PlanB beweerde:

Ik sta op $288.000 als gemiddelde waarde. $100.000 zou ook heel mooi zijn. Maar als je gewoon de wiskunde volgt, als je gewoon de gegevens volgt, en dan bedoel ik niet het tijdreeksenmodel. Dus we kijken niet alleen naar Bitcoin. We kijken naar goud, zilver, diamanten, onroerend goed, al die dingen. Het is $288.000. Dat is een gemiddelde waarde. Het kan drie keer zo hoog zijn als de laatste fase. Ik wil het nummer niet noemen. Ik probeer de hele tijd conservatief te zijn. Maar laten we zeggen een 2x of een 3x van die $288.000, en dan crasht het weer, natuurlijk.”

Hypothetisch gezien, zou een 3X groei van $288K de bitcoin tegen het einde van 2024 op een gemiddelde van $864.000 zetten.

Het S2F-model kan mislukken, maar Bitcoin zal niet mislukken

Met name PlanB is waanzinnig optimistisch over zijn stock-to-flow model. Hij beweert dat de bitcoinprijs nog steeds in de lijn ligt van de S2F-voorspellingen. Bovendien merkte PlanB op dat de bellwether crypto al de aandacht trekt van mainstream beleggers, zoals MicroStrategy – wat een bullish signaal is.

Hij gaf echter toe dat het stock-to-flow model niet onfeilbaar is. Dit betekent dat het weliswaar gebaseerd is op de kwantitatieve theorie, maar dat het kan mislukken. Het goede nieuws is dat hij gelooft dat bitcoin niet zal falen, ook al faalt zijn stock-to-flow model uiteindelijk.

Intussen beweert PlanB dat de aanhoudende neerwaartse druk in de crypto-markten bedoeld is om “zwakke handen te schudden die in mei-oktober zijn binnengedrongen”. Hij stelde verder voor dat bitcoin waarschijnlijk een snel V-vormig herstel zal registreren in de komende dagen als het in staat is om boven het psychologisch belangrijke $10.000 niveau te houden tijdens deze pullback.